Biskvit:pripremite kalup promera 24cm.
Potrebno je:6jaja,100gr šećera, 120gr brašna i jedan prašak za pecivo, koricu pomorandže i 120gr mlevenih oraha.
Penasto umutiti belanaca dodavajući po malo šećera, pa onda dodavati jedno po jedno žumance. Isključiti mikser pa lagano umešati ostale sastojke.
Peći na 180'C oko 30 min.
Kad se ohladi preseći da se dobiju tri kore.
Fil:150gr šećera i kašiku vode karamelizovati, pa dodati 500ml toplog mleka. Mešati dok se šećer otopi i tada dodati dva pudinga od karamel umućena sa 100ml mleka. Kuvati par minuta pa ohladiti. Umutiti 250gr maslaca pa dodati ohlađen puding.
Filovati tortu, a svaku koru natopiti sokom pomorandže. Fil namazati i okolo, pa obložiti proprženim orasima.
Dobro ohladiti pa gore staviti karamel.
Karamel:150gr šećera upržiti na laganoj vatri, pa kad dobije finu boju dodati 100ml neutralne pavlake, prstohvat soli.
Kad se ohladi sipati na tortu.