KARAMEL PITA
Testo:150gr masti(margarina) kratko umutiti sa 200gr šećera u prahu, 2 jajeta. Dodati 100ml mleka sa kašičicom sode bikarbon, koricu pomorandže i oko 550gr
brašna.Zamesiti testo, podeliti na 4 dela
(ja izmerim da bi mi kore bile iste debljine). Ostaviti u frižider dok napravite fil. Fil:300gr šećera na laganoj vatri, dok porumeni. Tada dodati 500ml vrelog mleka i mešati dok se otopi šećer.
Umutiti karamel puding i 2 kašike brašna sa 100 ml mleka, pa zakuvati u karamel.
Kad dobije finu gustinu, skloniti sa vatre i umešati 150 gr omekšalog maslaca.
Na pek papiru, razvući testo(20x30cm)i peći na 190'C oko 10min.Tako ispeći 4 kore. Ohladiti i Filovati. Na kraju posuti mlevenim orasima. Ostaviti nekoliko sati da lepo omekša i seći štanglice.