понедељак, 16. децембар 2019.

ŠVAJCARSKA TORTA

Ako volite karamel, ovo je torta za vas.
Jednostavna a preukusna. 
Testo:175 gr maslaca, 125gr šećera u prahu, jedno jaje, kašika arome vanile i
300 gr brašna. Zamesite testo, brzo, samo da se sjedine sastojci. Stavite u prozirnu foliju, poravnajte i ostavite u frižider 30-40 min. Tada ga razvaljajte na debljinu oko 4mm.Isecite 2 kruga prečnika 20cm i za ivice trake širine 4cm.Kalup prečnika 20cm obložite testom, dno i ivice pa vratite u frižider dok spremite fil.
Fil:u šerpu sipajte 4 kašike vode i 250gr šećera. Na laganoj vatri otapajte šećer, bez mešanja, samo povremeno protresite šerpu. Kad dobije finu boju, sklonite par minuta sa ringle, pa postepeno dodajte 200ml zagrejane slatke pavlake, stalno mešajući. Na kraju dodajte prstohvat soli i 300 gr seckanih oraha. Prohladiti, staviti preko testa, poklopiti testom i peći 15 min na 180'C.

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most