среда, 11. децембар 2019.

LINZERI

Za ove praznične kolačiće potrebno vam je: 200gr maslaca, 200gr šećera,200gr kisele pavlake(20%masnoće),jedno jaje,
sok i kora limuna, 3 vanile, oko 500gr brašna i prašak za pecivo. 
Maslac i šećer penasto umutiti pa dodati sve ostale sastojke i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Testo podeliti na dva dela, staviti u kesicu, poravnati i hladiti u frižideru 2 do 3 sata. Izvaditi deo testa, rastanjiti na debljinu 3-4mm,vaditi razne oblike, ređati na pek-papir i peći u rerni zagrejanoj na 180'C, 8-10 min. Vrlo je važno da radite brzo da se testo što manje zagreje dok ga oblikujte, imaće lepši oblik. Pečene linzere posuti šećerom u prahu i filovati džemom po izboru. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most