субота, 23. новембар 2019.

ŠARENA GIBANICA

Potrebno je:
500gr tankih kora za pitu.
Fil: 3jajeta,oko 500gr sira(mladog i feta)
100gr bebi spanaća, 150gr ajvara,
100ml ulja, 100ml kisele pavlake, 
400ml jogurta, prašak za pecivo. 
Tepsiju obložite papirom za pečenje 
(da biste gibanicu celu izvadili i servirali). Pomešajte sve sastojke osim ajvara i spanaća.
Na dno tepsije stavite par kora i malo pouljite. Za vrh ostavite par celih kora. 
Ostale kore podelite na tri dela. 
Uzmite jednu koru, zgužvajte je, umočite
u fil i ređajte gomilice jednu do druge. 
Sada preko kora rasporedite ajvar.
Na isti način poređajte drugi deo kora a preko njih stavite bebi spanać. 
Poređajte i treći deo kora na isti način a na vrh stavite cele kore. Pouljite i pecite na 200'C oko 30min.

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most