субота, 9. новембар 2019.

Kitnikez

Ovaj stari vojvođanski specijalitet vredi probati. Nije komplikovano, treba samo malo volje i truda.
Dakle, dobro operite 4-5 dunja i prokuvajte ih u malo vode desetak minuta. Tada ih izvadite, ogulite i isecite na četvrtine, očistiti od semenki.
Dunje naribajte na krupnije rende i tada ih vratite u vodu. Kuvajte na laganoj vatri dok omekšaju. Dodajte oko 600gr šećera, sok pola limuna i kuvajte dok se
zgusne. Tada dodajte oko 150 gr oraha
(malo mlevenih, malo sitno seckani).
Kuvajte još par minuta. 
Kalup za KITNIKEZ obložite prozirnom folijom, istresite dunje i ostavite da se stegne. Ako sve ne pojedete odmah, stavite KITNIKEZ u kartonska kutiju, pospite šećerom i odložite na suvo mesto. 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most