Ovo je pravo letnje jelo, lagano, ukusno, probajte...
Potrebno je:
* tikvice
* paprika, crvena
* paradajz
* prezle
* beli luk
* parmezan(ili čedar sir)
* origano, so, biber
Priprema:
-tikvice iseći uzduž na ploške debljine oko 1cm.ređati ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje.Poprskati uljem, posuti origanom i peći na 200'C oko 20min.U međuvremenu napraviti fil:
-sitno iseckati papriku, dodati rendani beli luk, jedan rendani paradajz(ocediti tečnost), zatim par kašika prezli i par kašika parmezana(ja sam imala čedar).
Uzeti plošku tikvice, staviti kašiku fila na uži deo i urolati. Ređati u vatrostalnu tepsiju, posuti sa još malo sira i vratiti u rernu desetak minuta, dok se sir otopi.
Služiti sa pavlakom. Uživajte!