понедељак, 17. април 2023.

GRČKA BAKLAVA

Sočna, ukusna, posna...
Potrebno je :
* 300 gr tankih kora
Fil :
* 300 gr mlevenih oraha
* 4 kašike griza
* 4 kašike šećera u prahu
* 100 ml tople vode
* 100 ml ulja
* 2 vanile
Preliv:
* 500 ml vode
* 500 gr šećera
* limun isečen na ploške
Priprema:
* prvo napravite preliv. Stavite šećer, vodu i limun u šerpu, kuvati 15-20 min od momenta kada proključa. Prohladiti.
 * za fil samo dobro sjedinite sastojke.
* uzmite dve kore, obe premažite uljem i stavite jednu preko druge. Po dužoj ivici rasporedite 2 kašike fila u obliku valjka.
Pažljivo urolajte, premažite uljem i ređajte u tepsiju... dok potrošite sve kore. Pecite na 200'C oko 25 - 30min.
Vruću baklavu prelijte prohlađenim sirupom. Možete ih povremeno još malo prelivati sirupom. Uživajte! 

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most