субота, 13. фебруар 2021.

CORDON BLEU

Iznenadite goste ili ukućane ovim ukusnim specijalitetom.
Potrebno je:
* 500gr svinjske pečenice(sveže)
(može i teletina ili piletina) 
* 200 gr kačkavalja
* 200gr šunke.
* so, biber
* 2jajeta,brašno,prezla
* Bešamel sos.
Priprema:
Iseći meso na tanke šnicle, malo ih istući, posoliti, pobiberiti. 
Na šniclu staviti plošku šunke, plošku sira i poklopiti drugom šniclom. 
Tako složen "paketić", pohovati(brašno, jaja, prezle) vrlo kratko, samo da dobiju finu boju. Složiti u tepsiju pa preliti ređim bešamel sosom. Peći na 200'C oko 30min.Služiti uz krompir ili povrće. 
Ovako pripremljene šnicle možete napraviti ranije, pa ih pre samog služenja preliti sosom i zapeći. 
Probajte, bićete oduševljeni koliko je meso sočno i ukusno. I lepo izgleda. 


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most