понедељак, 28. октобар 2019.

JESENJI VENAC

Testo:2 jajeta, 250gr mlečnog margarina
(ili maslaca), 4 kašike jogurta, korica limuna, vanila, 50gr šećera u prahu, 500gr brašna i prašak za pecivo.
Zamesiti testo(kratko) pa 1/4 testa staviti u zamrzivač a ostatak u frižider
da odstoji najmanje 30 minuta. 
Na papiru za pečenje razviti testo u krug 
debljine oko 5mm, po ivicama zaseći trake širine oko 15mm i dužine oko 40mm.Preklapati trake kao na slici.
Na sredinu testa staviti deblji sloj džema 
od kajsija, a po ivici suve kajsije (koje predhodno potopite u vruću vodu 1h.
Posuti sa malo mlevenih oraha, a preko
narendati zamrznuto testo. 
Peći na 190'C oko 20min.Posuti šećerom u prahu. Drugu varijantu pravila sam sa šljivama(rp. na instagramu"naninakuhinjica". 


Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most