Recept za ovaj divan kolač imam od 1980.godine.Klasičnoj verziji dodala sam sveže kajsije i dobila izuzetan ukus.
Potrebno je:
* 100gr maslaca (margarina)
* 150gr šećera
* 3 jajeta
* 200 gr brašna, prašak za pecivo
* 125 ml mleka
* 200 gr maka
* korica i sok pola limuna, kašika ruma, kašičica cimeta, vanila
Priprema:
* umutiti maslac sa šećerom pa dodati jedno po jedno jaje. Kad se umuti dodati postepeno ostale sastojke.
Testo izliti u tepsiju(vel. 20x30cm),koju ste OBAVEZNO obložili papirom za pečenje. Peći na 190'C oko 30min,probati čačkalicom da li je pečeno. Prohladiti testo pa ga preseći horizontalno da se dobiju dve kore.
Pažljivo odsecite ivice i stavite na tanjir za serviranje prvu koru. Premazati je džemom od kajsija a onda sitno isečene sveže kajsije. Preklopiti drugom korom, malo poprskati sokom pa staviti glazuru. Glazura:250 gr šećera u prahu umutiti sa sokom limuna i preliti kolač.
Rashladiti i uživati.