недеља, 22. новембар 2020.

TRE LEĆE

Testo:
* 5 jaja, 5 kašika šećera, 200gr brašna, pola praška za pecivo, vanila, korica limuna.
Priprema:penasto umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte žumanca i na kraju brašno, prašak, vanila i limun.
Peći u tepsiji 20x30cm ili u kalup za mafine kao ja. Peći na 200'C oko 20 min. 
Kad se malo prohlade, odsecite neravni deo i natopite prelivom. 
Preliv:800ml mleka, 400ml kondenzovanog mleka i 200ml pavlake za kuvanje, pomešati i zagrejati na oko 80'C(ne treba da vri).
Na kraju preliti karamelom. 
U šerpu sipati 50ml vode i 300gr šećera. 
Zagrejati dok dobije lepu karamel boju. 
Skloniti sa ringle pa dodati, malo po malo 300ml mlečne pavlake za kuvanje, koju zagrejte na oko 80'C,stalno mešajući.Na kraju umešati 20 gr maslaca sobne temperature.Uživajte!

Čarolije Nanine kuhinjice - kliknite

Čitaoci


Stari most