Nežna, jednostavna poslastica.
Potrebno je:
* 2x250gr gotovog lisnatog testa
* 3 belanceta, 3 kašike šećera
* 600ml vode, 3 kašike šećera, 2 pudinga vanila
* borovnice i maline
Priprema:razvucite tanko lisnato testo u dva kruga prečnika 26cm.Jedan krug isecite na 8 delova(kao na slici). Pecite kratko na 200'C, da malo porumeni.
Skuvajte puding sa vodom i šećerom.
Umutite 3 belanceta u čvrst sneg, dodajući 3 kašike šećera, pa u umućen sneg, dodajte malo po malo vrući puding, stalno muteći mikserom.
U kalup prečnika 18 cm stavite celu koru, zatim polovinu fila, poređajte voće i ponovo fil. Na vrh složite trougliće testa.
Pospite šećerom u prahu, ostavite da se dobro ohladi i stegne i... uživajte!